zondag 12 juni 2011

Cupcakes versieren

Het leukste aan cupcakes vind ik de versieringen, er zijn zoveel mogelijkheden dat het eigenlijk doodzonde is om de cupcake op te eten.Je kunt verschillende soorten glazuur maken, met water is het makkelijkst. Dan gebruik je 100 gram poedersuiker met 1 eetlepel water. De poedersuiker zeven en met water tot een dik, glanzend papje roeren.Boterglazuur is heel zacht en romig. Het is geschikt om met een spuit op je cakejes te spuiten. Het recept is weer vrij eenvoudig. Je gebruikt 125 gram roomboter, 250 gram poedersuiker en 1 theelepel citroensap. Roer de boter zacht en romig. Zeef de poedersuiker erboven en roer door elkaar met een garde. Schep de citroensap erdoor en roer opnieuw. Als laatste kun je nog een kleur of smaak toevoegen.


Je kunt ook eiwitglazuur gebruiken, hier kun je net wat meer mee dan met waterglauur.
Het wordt een stuk harder waardoor je rechte lijnen kunt trekken. Je heb hiervoor 1 eiwit nodig en 250 gram gezeefde poedersuiker. Je slaat het eiwit in een grote kom stijf, vervolgend een kwart suiker toevoegen en dit nogmaals doorkloppen. Voeg telkens een deel van het suiker toe en voeg een volgend deel pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Bewaar het glazuur goed afgedekt op kamertemperatuur anders wordt het heel snel te hard. Je kunt hier ook een kleur aan toe voegen door vloeistof toe te voegen.Je kunt je glazuur een met kleurtje geven door een druppeltje eetbare kleurstof toe te voegen. Deze kleurstof kun je bestellen via internet of kopen in een toko, drogist of speciaalzaak. Je kunt om je glazuur te kleuren ook limonadesiroop of andere drankjes te gebruiken in plaats van het water uit het recept.


 • Voor roze glazuur gebruik je bessensap of aardbeienlimonadesiroop.
 • Voor gelige glazuur gebruik je sinaasappellimonade of een ander geconcentreerd sinaasappelsap.
 • Voor rood glazuur gebruik je bietensap
 • Voor oranje glazuur gebruik je oranje limonadesiroop
 • Voor blauw glazuur gebruik je een blauwe sportdrank
 • Voor groen glazuur gebruik je groene limonadesiroop
 • Wanneer je naast het water een eetlepel oploskoffie toevoegt, krijgt je glazuur naast een bruinig kleur ook een lekker smaakje

Verder kun je nog fondant en marsepein gebruiken.
Voor het bedekken of versieren van je cupcakes. Het is kneedbaar als een soort deeg.
Je kunt er gemakkelijk figuren van maken. Je kunt hier ook uitdrukvormen van bestellen, nadeel is dat ze vrij prijzig zijn. Fondant en marsepein zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, je kunt hier ook kleuren aan toevoegen. Erg leuk om je cupcake mee te versieren!
Wanneer je fondant en marsepein door elkaar kneedt, word het heel erg glad dus kun je er  gemakkelijker mee werken. En het grote voordeel van marsepein is de heerlijke smaak.

2 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt heel leuke ideeën k ga gelijk aan de slag!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb echt nu zin om het op te eten

  BeantwoordenVerwijderen