zaterdag 14 mei 2011

Top 10 schoenen

Hier een top 10 van schoenen die ik graag draag en leuk vind.
De top 10 is gebaseerd op mijn eigen collectie.
Eigenlijk best moeilijke opgave voor mij om mijn schoenen een nummertje te geven, aangezien ik evenveel van al mij schoenen hou!
Maar het is me toch gelukt om een top 10 samen te stellen:

1. Vivienne Westwood Melissa 
Bij rubberen schoenen moet je niet meteen aan lelijke gedrochten à la crocs denken - zeker niet nu Vivienne Westwood een rubberen peeptoe heeft gecreëerd.
Westwood ontwierp de elegante rubberen schoentjes voor het Braziliaanse merk Melissa - verkrijgbaar in de kleuren babyblauw, roze, wit, lichtgeel en glitters - laat de zomer maar komen!!! 
De schoenen zijn gemaakt van het beste natuurlijk en duurzaamste en het zachtste rubber, dat ruikt naar bubblegum! Ze lopen ook nog eens heerlijk!2. Brogues
Eén van de modetrends zal de comeback zijn van de klassieke herenschoenen: de brogues, klassieke herenschoenen die ook wel gaatjesschoenen worden genoemd. 3. Stilleto's/ pumps
Naaldhakken of stilletto hakken zag je voor het eerst in de jaren '30. Stillettohakken zijn hele dunne hakken die wel 15 cm hoog kunnen zijn en nog hoger in combinatie met een plateauzool. Hoge hakken werden wel gedragen om langer te lijken maar werden later ook populair door hun erotische uitstraling. Hoge hakken laten het been slanker lijken en de voet smaller, je kuit krijgt er een andere vorm door en je houding verandert omdat je billen er door naar achteren gaan en je borsten meer vooruit.
Naaldhakken of stilletto's, vaak gecombineerd met spitse punten blijf je altijd wel zien, maar zijn op dit moment niet echt een trend. Je ziet nu meer ronde neuzen en daarbij wat dikkere hakken. Nou moet ik zeggen dat ik zelf niet veel stilleto's heb, ik heb meer pumps met een ronde neus, deze hoort ook onder nummer 3 in mijn top 10!


4. Uggs
Op 4 van deze schoenen top-10 staan de Uggs. Deze van oorsprong Australische laarzen werden gedragen door schaapherders vanwege de isolerende werking tegen zowel kou als hitte.
Gemaakt van suède en gevoerd met wol werden ze eerst vooral gedragen voor het comfort, maar zijn nu een echte modetrend geworden. Ze worden goedkoop nagemaakt maar ook designers wagen zich tegenwoordig aan Ugg-achtige laarzen, bijvoorbeeld Jimmy Choo.


5. United Nude
De schoenen United Nude zijn erg comfortabel en zien er speciaal uit.
Een schoen die je niet overal tegenkomt. Mijn favoriet is de "mono jane" en de EAMZ pump. De Mono Jane is van de buitenkant van rubber en de binnenkant is van leer, over de voet ziet een riempje met klittenband.
De hoogte van de hak is ca 10cm, de zool is van Rubber. 

 
6. Birkenstock
Adam Birkenstock was een schoenmaker in 1774. Net als de Croc is de Birkenstock oorspronkelijk begonnen als orthopedische schoen. Later werden ze populair onder medisch personeel dat lang moet staan en veel moet lopen. Omdat veel mensen ze blijkbaar graag dragen zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Heidi Klum ontwerpt voor Birkenstock en draagt ze zelf ook. Ze doen ze erg hun best wat kleur en materiaal betreft. Maar... je moet er wel van houden. 


7. Klompschoen
De klompschoen is een erg comfortabele schoen, de hak lijkt vaak erg hoog. Maar voordeel is ook dat er vaak een plateauzool in zit. 
In de wereld van de schoenen krijgt de klomp niet veel respect of aandacht, de naam alleen al doet geen modehart sneller kloppen, maar de Chanel show voorjaar/ zomer 2010 heeft heel wat teweeg gebracht in deze wereld met hun moderne, stylish versie van de al oude klomp. Eerder deze winter hebben deze klomp een aantal maal laten zien en deze schatjes kun je ook in het voorjaar dragen met een dikke panty. We zijn benieuwd of de klomp nu echt in het straatbeeld te zien zal zijn. Het is high fashion om met een klomp gezien te worden. 


8. Sleehak
De sleehak kun je eigenlijk zien als een vorm van plateauzool. De sleehak bestaat al sinds de jaren '30, maar werd pas echt populair in de tweede wereldoorlog omdat leer en rubber toen schaars waren. De sleehak werd wel gemaakt van hout of kurk. Vooral van kurk omdat dit lichter is.
In de jaren '70 dook de sleehak weer op. De laatste jaren zie je weer veel sleehakken, zowel onder laarzen als zomerschoenen. Een voordeel van sleehakken is dat ze makkelijker lopen dan hoge hakken. 9. Minnetonka
Minnetonka’s, ik vind ze enig. Ze zitten als sloffen (héérlijk!) en zijn makkelijk te combineren met alle nieuwe zomertrends. Kortom iedereen wou ze in 2009 en vorig jaar 2010 hebben. Het nadeel hiervan was dat ze bijna nergens mee te verkrijgen zijn. Nu ook bijna niet meer, we zien ze nog wel terug in een nieuwe variant. Een pump met franjes, en de cowboylaars met franjes doet het ook nog steeds erg goed. Erg leuk om de combineren met de witte zomertrend!10. Enkellaars
De enkelaars blijft leuk en doet het nog steeds erg goed, ze zijn dan ook verkrijgbaar in vele varianten.
Mijn favoriet is de enkelaars met studs. Afgelopen winter was de enkellaars veel te zien in combinatie met een sleehak.

1 opmerking: