zondag 24 april 2011

Top 10 modekleuren

Deze modekleuren-top 10 is gebaseerd op wat ik op de catwalks en in de voorjaarscollecties heb gezien.
Ik heb gezocht naar de tien hotste kleuren maar moet bekennen dat het niet eenvoudig was omdat we het komende seizoen een explosie van kleuren kunnen gaan verwachten. De collecties zijn één groot schildersdoek met de meest intense, heftige en opvallende kleuren. Diep, vol, overdadig en zonovergoten. Naast deze kleuren domineren zwart en wit. Pastels en verwassen kleuren doen dit seizoen minder mee. Daarentegen gaan we wel gebleekt spijkergoed zien.

Top 10 modekleuren:

1. Wit (smetteloos en kraakhelder wit is deze zomer populairder dan ooit)

2. Fuchsia (volgens internationale trendreports is kamperfoelie-roze dé winnende kleur)3. Koraalrood (een hoogzomerse kleur, maar we verwachten dat we deze kleur ook al in het voorjaar gaan dragen)

4. Chemisch oranje (een knaller, voor de durfals, heel mooi met gebleekte denim en naturel leer. Deze kleur komt ook in de make-up terug)5. Teal (een groenblauwe kleur die we ook voor winter 2012 2012 weer gaan zien)


6. Olijfgroen (een groentint die op legergroen lijkt maar net wat lieflijker is, deze kleur is ook mooi te combineren met een frisse blauw-witte streep)

7. Curaçao blauw (zo blauw als het drankje!)8. Limegeel

9. Smaragdgroen

10. Lichte natural tinten (zoals lichte touwkleuren, heel mooi om met de felle kleuren te combineren)

Top 5 modeprints

De verwachting is dat we het komende seizoen schitterende en kleurige fantasieën gaan zien. Etnische, tribale en jaren '70 prints voeren de boventoon voor maxi-jurken en enkellange rokken. De streepmotiefjes zijn vooral aan bloesjes voorbehouden.

1. Intens gekleurde etnische en tribale prints


 
2. Jaren '70 prints met psychedelische cirkels en lijnen

3. Dierenprints in alle mogelijke uitvoeringen en kleuren (heel trendy is de luipaardprint tegen een turkooizen achtergrond; dierenprints worden dit seizoen met etnische en tribale prints gecombineerd)4. Fris blauw-witte streepmotieven

5. Romantische bloem, blad- en vlindermotieven met een magische Alice in Wonderland-ondertoon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten