zaterdag 12 maart 2011

Hermes bag

Dit modehuis bestaat sinds 1837 en richt zich op de markt voor luxe artikelen. Naast tassen zijn ze ook befaamd vanwege hun sjaals, waarvan koningin Elizabeth van Groot-Brittannië een groot fan is.

Hermès wordt het meest aanbeden om de tassen. De Kelly bag is misschien wel de eerste officiële it bag. In 1956 verscheen ex-filmster en prinses van Monaco Grace Kelly op de cover van het tijdschrift Life met een Hermèstas van krokodillenleer voor haar buik, om haar zwangerschap te verhullen. Hiermee ontstond een klassieker. Maar de it-status van de Kelly wordt overtroffen door die van de Birkin, die wat minder damesachtig is. 
Volgens één legende zat de Engelse actrice Jane Birkin tijdens een vliegreisje in 1984 naast de directeur van Hermès te rommelen in een canvas tas. Hij stelde voor een soortgelijke tas voor haar te maken, maar dan in luxueus Hermèsleer. Sindsdien is de Birkin de nummer één op het verlanglijstje van veel tassenliefhebbers.


Er zit niet veel verschil in de twee tassen, behalve dan dat de Birkin bag een slotje aan de sluiting heeft hangen, en de Kelly Bag alleen een stalen nopje.

De prijs van zo’n tas start vanaf 6500 dollar, maar ze bestaan ook van 12.000 dollar of meer.

De spullen worden allemaal door mensen met de hand gemaakt. Handwerkers die de Kelly’s en de Birkins mogen maken, beginnen eerst met de kleinere spullen zoals portemonnee’s, riemen en daarna andere tassen. Pas na 7 jaar zijn goed genoeg getraind om de Kelly en Birkin tassen te mogen maken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten